1) rozbalit a vysypat z balíku
2) rozhrnout po podlaze (například hráběmi) ve vrstvě přibližně 3 - 5 cm
3) nahrnout ke zdem - aby DRY-CELL mohl sát vlhkost nejen z podlahy, ale i ze zdí
4) nechat nasáknout (1 - 2 hodiny)
5) občas převracet, obracet, přehrnovat
6) nasáklou hmotu lze buď zlikvidovat spolu s běžným odpadem nebo ji lze po vysušení opětovně použít
• DRY-CELL® je schopen efektivně pohltit – absorbovat 8 – 9 litrů vody na jeden kilogram své hmoty• DRY-CELL® má schopnost, díky své buněčné struktuře, pohlcenou vodu držet, takže vysoušení je velmi rychlé a efektivní• Po použití je možné hmotu nechat vysušit a dle možností použít opakovaně• Do míst, která jsou zaplavená vodou, kdy čerpání vody je již technicky velmi obtížné a vysoušení hadry velmi zdlouhavé, se nasype požadované množství hmoty DRY-CELL® a rozhrne se do rovnoměrné vrstvy• DRY-CELL® velmi rychle pohltí vodu, čímž proces vysoušení velmi zrychluje• Celý proces se opakuje do dosažení požadovaného stavu
• DRY-CELL® – 1 kg pohltí během krátké doby – několika minut 8–9 litrů vody• DRY-CELL® se nanáší na jakýkoliv povrch ve vrstvě úměrné požadované absorpční schopnosti – př.vrstva 3 cm – tj.cca 3 kg DRY-CELL® je schopná pohltit na 1 m2 24 až 27 litrů vody – to je vrstva vody 24 – 27 mm• DRY-CELL® je nutné po nasáknutí vodou z daného prostoru odstranit, aby se mohlo pokračovat ve vysoušení opakovaným nanášením suché hmoty• Obvykle stačí proces opakovat 2x. Při posledním nanesení hmoty je dobré nechat DRY-CELL® působit déle, aby v maximální míře nasákl vodu a tím bylo umožněno rychlé a efektivní dosušení standardními způsoby• DRY-CELL® je schopen pohltit i oleje, jedy a jiné kapaliny. Likvidace takto kontaminované hmoty je pak závislá na typu kontaminace• DRY-CELL® je zdravotně a ekologicky naprosto nezávadná hmota, bez negativních vlivů na životní prostředí• Po použití je možné DRY-CELL® navézt na jakoukoliv skládku, nebo kompost, kde se rozpadne. Pokud je smíchán s bahnem nebo zeminou, je možné ho použít na zahrádce jako hmotu zvyšující vlhkost záhonu